Alles over Rijssen en omgeving

Natuurgebied de borkeld

In het mooie buitengebied van Rijssen vindt u Zorgboerderij de Borkeld. Door in de buitenlucht, in een landelijke omgeving, de handen uit de mouwen te steken komen onze deelnemers tot rust. Maar ook binnen in onze boerderij hebben wij een aantal leuke activiteiten voor mensen in petto.

Banisweg 12 7462 HZ Rijssen Dagverblijven voor verstandelijk gehandicapten en psychiatrische clienten

Camping de Borkeld is een rustige gezinscamping, uniek gelegen in het natuurgebied de Borkeld. De sfeer op het terrein kan worden gekenmerkt als gezellig en ontspannen. Het terrein van de camping is aangekleed met veel groen en heeft zowel weideplekken als bosplekken. Ideaal voor gezinnen met kleine kinderen, veertig plussers en natuur liefhebbers.

In het fraaie natuurgebied De Borkeld bij Markelo graast een prachtige kudde Drentse Heideschapen. Deze schapen worden ingezet om door middel van begrazing genoemd natuurgebied te onderhouden. Het is zeker de moeite waard om tijdens een wandel- of fietstocht de herder met zijn kudde te bezoeken. De herder is graag bereid uw vragen te beantwoorden.

Op De Borkeld zijn vele wandel en fietspaden uitgezet en ook is het interessant een bezoek te brengen aan de informatieboerderij n Witten van Staatsbosbeheer. Hier vindt u alle informatie over flora, fauna, de pre-historische grafheuvels en het ontstaan van dit natuurgebied.

« van 3 »
Facebooktwitter

Geef een antwoord