Alles over Rijssen en omgeving

Foto’s Rijssen

Rijssen - Ligtenbergerdijk

Foto's gemaakt aan de Ligtenbergerdijk te Rijssen

De Oosterhof – Rijssens Museum

Het Rijssens Museum is een stadsmuseum. Rijssen is een kleine, maar eeuwenoude stad met een bijzondere en rijke geschiedenis. De vroegere jute-industrie was enorm belangrijk voor de Rijssense economie en maakt deze stad daarmee uniek in Nederland. Een deel van de tentoonstelling is eraan gewijd.

 

Rijssen

Rijssen biedt de bezoeker een gevarieerd winkelbestand. Het is makkelijk bereikbaar en biedt volop gratis parkeergelegenheid. Veel toonaangevende zaken bepalen het winkelbeeld van onze stad.

Pelmolen ter Horst Rijssen

De molen werd in 1752 gebouwd, waarschijnlijk met behulp van een achtkant van een elders afgebroken molen. Tot 1913 bleef de molen op windkracht in bedrijf. Tientallen jaren heeft de molen er als ruïne bijgestaan. Pas in 1973 werd begonnen met een omvangrijke restauratie die tot 1975 duurde. Nu is de molen eigendom van de 'Stichting Pelmolen Ter Horst'.

voor meer informatie kijk op http://www.depelmolen.nl/ 

Vogels omgeving Rijssen

Deze foto’s van vogels zijn gemaakt in de prachtige omgeving van Rijssen de Borkeld, Rijssenseveld en de Holterberg  waar u heerlijk kunt fietsen en wandelen en genieten van de stilte en de natuur. Deze foto's zijn gemaakt door Dinant Ligtenberg.

middelveen rijssen

In het landinrichtingsplan zijn onder meer de natuurontwikkelingsprojecten Zunasche Heide en Middelveen/Overtoom opgenomen. Het natuurontwikkelings- en reservaatsgebied Middelveen-Overtoom is als concreet planonderdeel benoemd. Het is een nieuw natuurgebied van circa 158 hectare op de overgang van de droge stuwwal naar de natte laagtes. Kwelwater is hier belangrijk.

de Borkeld

Natuurgebied De Borkeld bestaat uit jong bos, grote heidevelden, leemkuilen, akkers, graslanden en zelfs een stukje hoogveen. Het bos is tussen 1930 en 1950 aangeplant. Hier ligt ook het grootste jeneverbesstruweel van Nederland. Het terrein is glooiend: de hoogste top, de Friezenberg ligt op veertig meter, het laagste punt op dertien meter boven de zeespiegel.

 

De Oosterhof – Rijssens Museum

Het Rijssens Museum is een stadsmuseum. Rijssen is een kleine, maar eeuwenoude stad met een bijzondere en rijke geschiedenis. De vroegere jute-industrie was enorm belangrijk voor de Rijssense economie en maakt deze stad daarmee uniek in Nederland. Een deel van de tentoonstelling is eraan gewijd.

 

Bedrijventerrein de Mors

Bedrijfsruimte Bedrijventerrein de Mors Noorddeel Oost

Bedrijventerrein De Mors Noorddeel Oost gelegen in Rijssen is circa 65 hectare groot. Het terrein is circa 25 jaar oud en ligt naast het westelijke gedeelte van De Mors dat 35 jaar oud is.

luchtfoto’s Rijssen

Hier zijn enkele luchtfoto’s van Rijssen

Rijssen en zijn omliggende natuurschoon

De stad Rijssen wordt ook wel “De poort van Twente” genoemd. Rijssen en haar omgeving hebben u veel te bieden.
Een van de hoogtepunten van de gemeente is natuurlijk de Holterberg, midden in de schitterende natuur van het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug.
In het fraaie natuurgebied De Borkeld bij Markelo graast een prachtige kudde Drentse Heideschapen.

Rijssen en zijn Natuur

Rijssen heeft er een nieuwe ‘attractie’ bij. Gebied de Overtoom en het Middelveen zijn van landbouwgrond weer teruggebracht naar natuur en vormt een verbindingszone tussen De Borkeld en de Sallandse Heuvelrug En wat is daar dan te zien? en te ontdekken waar je de verborgen plekjes van Rijssen ziet. Foto’s zijn gemaakt door Dinant Ligtenberg.

Natuurgebied Zuna

Natuurgebied Zuna is een rondwandeling waard het voert u onder andere langs landerijen en de rivier De Regge

Zonsondergang Rijssen

Zonsondergang Middelveen

Oude schietbaan Rijssen

Op het landgoed is in 1920 de tweede poortenschietbaan van Nederland geopend. De Rijssensche Schietvereniging was destijds een club van de lokale elite, die hen moest helpen om oproer onder de arbeiders van de textiel- en steenfabrieken te onderdrukken.

Steenfabriek de Brekeld Baan & ten Hove Rijssen

Voorheen Steenfabriek de Brekeld Baan & ten Hove Rijssen

Bosgebied van Rijssen

Bossen verschillen net zo van elkaar als mensen. Een bos dat rijk is aan soorten bomen, is ook rijk aan kleuren, en trekt vanzelf veel vogelsoorten.

Fietsroute Notter Zuna 20 KM

De route start bij de parkeerplaats van de Emté.

Adres: Laan Oud-Indiëgangers 5, 7463 CH Rijssen

De route eindigt met een veerpontje over de Regge.

Oude foto s Rijssen

Oude foto s Rijssen

Rijssen 70 jaar bevrijding

70 jaar bevrijding in Rijssen

Rijssen-Holten in teken van 70 jaar bevrijding
In Rijssen reden oude tanks, motorvoertuigen en jeeps door de stad, gadegeslagen door duizenden mensen.

Herfst in Salland

De herfst is zijn intrede aan het doen en is her en der al goed te zien, lopen op de Sallandse Heuvelrug is een lust voor het oog.
Bladeren verkleuren aan de bomen, binnenkort zal de herfst weer komen.

Het Opbroek

Uitzicht over de landerijen van Rijssen
Het Opbroek is de nieuwe woonwijk van Rijssen.en grenst aan Landgoed de Oosterhof
en de Pelmolen.De Noordzijde is gelegen aan het open beekdallandschap waar de Regge door heen slingert.

 

Wandelen op de sallandse heuvelrug

De wandelpaden in Nationaal park Sallandse Heuvelrug maken deel uit van een wandel
netwerk. Een wandeling over de Holterberg met zijn adembenemende panorama’s is een
belevenis en is méér dan natuur.

Facebooktwitter