Alles over Rijssen en omgeving

Kasteel Vorden

Welkom op Kasteel Vorden
Historie
De historie van het kasteel gaat terug tot het jaar 1300. Dan verschijnt in de archieven de naam Steven van Vorden, die het huis overdraagt aan oom Dirk van Vorden. In 1580 tijdens de Tachtigjarige Oorlog vielen troepen ‘in Staatse dienst’ het kasteel aan. Later brandde het kasteel grotendeels af, waardoor het tijdelijk onbewoonbaar werd. In 1666 werd het kasteel bezet door de bisschop van Munster, Christoph Bernhard van Galen, ook bekend als ‘bommenberend’. In 1954 kwam het kasteel in handen van een exploitatiemaatschappij en weer later in bezit van de stichting Het Geldersch Landschap, die het landgoed met het kasteel doorverkocht aan de gemeente. Sinds 2004 is het kasteel in particulier bezit. Door middel van grondige verbouwingen en vernieuwingen in oude glorie hersteld met de stijl en luxe van deze tijd.

Een belangrijk aandachtspunt voor gasten is dat dit kasteel een ander product biedt dan in een hotel. In plaats van een hotel met 24-uurs service, bent u bij ons letterlijk te gast bij ons thuis. Ik doe met plezier de kamers en het ontbijt, want ik heb geen personeel om dat te doen. Maar daarnaast heb ik, naast dat ik dit kasteel met 25 vertrekken en bijgebouwen zelf beheer en onderhoud, ook mijn eigen afspraken en urgenties. Gasten, vooral gasten die overnachten moeten zich zelf kunnen vermaken (er is geen TV of radio op de kamer).

Het kasteel is geopend voor bezichtiging (ook voor feesten, partijen, etc.) de zomermaanden (vanaf Hemelvaartsdag donderdag 14 mei t/m 31 oktober) de vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 11.00u tot 17.00u en in de rest van het jaar op zaterdag en zondag. Hemelvaarstdag zijn we dus wel open !

Entree : € 8,50; kinderen € 4,00.

In de maanden juli en augustus zijn we ook op de woensdag open, maar belt u even als u zeker wilt zijn.

Ons restaurant ’t Kasteelhaantje is vanaf Hemelvaartsdag 14 mei geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00u to 20.00u en natuurijk op afspraak ook op andere dagen. Bel: 06-15584641 gedurende deze dagen of 0575-550684 (hele week). E-mailen kan ook : info@kasteelvorden.nl.

http://www.kasteelvorden.nl/

In de hoop u spoedig hier te zien,

« van 2 »
Facebooktwitter

Geef een reactie