Alles over Rijssen en omgeving

Huis Verwolde Laren

Het huis werd in 1977 door Allard van der Borch van Verwolde aan de Stichting Geldersche Kasteelen verkocht. De voormalige eigenaar verhuisde datzelfde jaar naar het jagershuis op het landgoed. Tegenwoordig woont de jongste dochter Sophia Juliana barones van der Borch van Verwolde met haar echtgenoot Gijs van Heemstra en hun twee kinderen op het jachthuis. Zij was 12 jaar toen zij met haar ouders naar het jachthuis verhuisde en is sinds 2011? weer terug.

Na restauraties van onder andere het kostbare behang in de Chinese kamer bevindt het huis zich sinds april 2012 weer in goede staat. De Stichting Geldersche Kasteelen heeft het kasteel voor het publiek toegankelijk gemaakt en er een museale functie aan gegeven.

De tuin en het bos van het landgoed zijn voor wandelaars opengesteld. De rest is particulier bezit. Door middel van gekleurde paaltjes zijn verschillende routes uitgezet die langs monumentale boerderijen leiden. Een wandeling langs het “Dikkeboompad” leidt langs de Dikke Boom, een eeuwenoude eik.

www.landgoedverwolde.nl

Jonker Emilelaan 4
7245 TL Laren (Gld)
0573-401825

« 1 van 2 »
Facebooktwitter