Alles over Rijssen en omgeving

Gemeente Ommen

De gemeente Ommen is een bekend vakantieoord. De bossen en het Sallandse landschap zijn een rustplek voor veel vakantiegangers. Sinds 1913 werd er aan de rand van Ommen door de scouting (padvinderij) op Ada’s Hoeve gekampeerd. Baron van Pallandt heeft in 1923 de Ada’s Hoeve, met het omringende bosgebied langs de Vecht, aan de padvinderij geschonken. Dit terrein en een terrein bij de Steile Oever in Eerde zijn nog steeds bij Scouting Nederland in gebruik. Na de Tweede Wereldoorlog is het toerisme sterk gegroeid. In gemeente Ommen bevinden zich nu een groot aantal campings en verschillende bungalowparken. Ook is er het Nationaal Tinnen Figuren Museum gevestigd.

Eerde is een landgoed nabij het buurtschap Eerde in de gemeente Ommen in de Nederlandse provincie Overijssel. Het landgoed ligt tussen de Regge en het landgoed Junne.

Het landgoed wordt al in de 14de eeuw bewoond door een roofridder. Zijn kasteel wordt in 1382 door de bisschop van Utrecht, die tevens landheer van Overijssel is, belegerd en na vijf weken in brand gestoken.

Het landgoed behoort sinds de 18de eeuw aan de familie Van Pallandt. In 1706 koopt Johan Werner van Pallandt het landgoed en in 1715 geeft hij opdracht tot het bouwen van een statige edelmanswoning, met een gracht en bijhuizen. Ook koopt hij grond bij en de havezate groeit uit tot 1664 ha.

« van 3 »
Facebooktwitter