Alles over Rijssen en omgeving

Centrum Lochem

Centrum lochem

De afstand tussen Rijssen en Lochem is 22 Km.
Lochem is en stad en gemeente in de provincie Gelderland in de streek Achterhoek de gemeente telt 33.227 inwoners en heeft een oppervlakte van 215,19 Km.

De gemeente Lochem ligt ten oosten van de rivier de IJssel en grenst in het noorden aan de provincie Overijssel. Grotere plaatsen in de buurt zijn de stad Deventer in noordwestelijke richting en de stad Zutphen in zuidwestelijke richting.

Lochem is een gemeente in de Nederlandse provincie Gelderland. De gemeente telt 33.245 inwoners (31 maart 2015, bron: opgave gemeente) en heeft een oppervlakte van 215,19 km² (waarvan 2,59 km² water). Hoofdplaats is de stad Lochem.

Van eind 2011 tot 30 maart 2015 was de gemeente Lochem een van de twaalf partners in het Europesche project Rural Alliances.[1] Sinds 1 november 2014 is de gemeente aangesloten bij de Fairtrade gemeenten

Op het grondgebied van Lochem bevindt zich een stuwwal, waarvan het hoogste punt wordt gevormd door de 49 meter hoge en beboste Lochemerberg. Zuidoostelijk van deze lage heuvel ligt de Kale Berg en noordelijk de Paaschberg. Een groot gedeelte van de stuwwal is natuurgebied.

Het Pieterpad, een bekend langeafstandswandelpad, doet de gemeente Lochem aan.

« van 2 »
Facebooktwitter